blogger etelfoto mobil

Bloggerek ide!

 

Miről szól az egri GasztroTavasz?

Egy egri, fiatal vállalkozó felhívására a helyi vendéglátósok kerekasztal köré ültek arról beszélgetni, hogy vajon létezik-e a városukra jellemző ételspecialitás? A válaszuk az volt, hogy nem. Viszont mind nagyon szerették volna ha létezne.

Abban állapodtak meg, hogy közös kísérletbe fognak és új főételt, desszertet és kávéitalt dolgoznak ki. Mindannyiuknak saját elképzelése volt arról, hogy mitől lesz egy fogás egri. Van aki a névadásban, van aki az alapanyag használatban és van aki egri bor hozzáadásával tenné egrivé az ételét vagy a  kávéját. Na és persze a török emlékek még mindig élénken élnek Egerben.

Akárhogyan is, a séfek, cukrászok és baristák Eger újdonsült specialitásainak megalkotását szakmai kihívásként élték meg, és rögtön az első évben számos új elképzelés, gasztronómiai megoldás, alapanyag házasítás látott napvilágot.

Azért, hogy tapasztalataikat megoszthassák Eger séfjei és baristái, a közöttük folyó párbeszédet most szeretnék kibővíteni a szakmai iránt érdeklődő írókkal. Olyan lelkes amatőr bloggerekkel és szakmai újságírókkal, akik nyitottak egy ízes egri történetre, és persze szívesen megkóstolnák az újonnan született helyi specialitásokat.

A GasztroTavasz szervezője kóstolással egybekötött szakmai körutakat szervez, melyen az újságírók és gasztrobloggerek limitált létszámban vehetnek részt.

Jelentkezés a szervezőnél, Ábry Zoltánnál lehetséges e-mailben, a zoltan.abry@abry.hu címen.
Kérdések esetén a 06203818173-as számon elérhető.