Várvédő

A Corner 2 Egerben egyet jelent a Street Food fogalmával, ha pedig Dobos Gyuri mesél az ételekről, vagy lényegében bármiről, azt órákig tudnám hallgatni.
Így volt ez a GasztroTavaszra készített verhetetlen Várvédő szendvics sztorijával is, ami kivételesen nem a török idők történelmi összecsapásaihoz, hanem korunkbeli egri hősökhöz köthető. Gyuri ugyanis védő posztot tölt be az Eger Heroes amerikai focicsapatában. Egy focistának márpedig rendesen kell enni, akkor is, ha az étel elkészítése szó szerint fél napig tart.

A Várvédő pirított ciabatta szeletei között házilag savanyított, színes zöldségek kaptak helyet, ám a főszerep a 12 órán át sült BBQ-s marhaszegyé, ami a barbecue típusú sütések emblematikus alapanyaga. Az omlós, füstös aromájú hús titka a lassú, alacsony hőmérsékleten való sütésben rejlik, aki pedig a szaftot hiányolná, pikáns Jus-vel öntheti nyakon a szendvicset!
Hogy mi az a Jus (ejtsd:zsü) ? Magyarul pecsenyelé, vagyis gyakorlatilag mártás, tehát szósz. Alapgondalata, hogy “nemesebb formában adja vissza a húsnak mindazt, amit sütés közben elveszített”. A természetes pecsenyelét a hús sütésekor kifolyó és karamellizálódó húsnedvekből kapjuk, amit Gyuri fűszerekkel, és egy karakteres, száraz vörösborral ízesített.
A szendvicshez mézes kéreggel bevont, édes, illatos sült paszternákot kapunk, amit a mártásba tunkolva azonnal értelmet nyer a fent említett Jus fogalma.

Ti döntitek el, hogy a Corner 2 vagány Várvédő szendvicse-e a leg EGRIbb fogás! Kóstoljatok, szavazzatok, és ne felejtsétek el lefotózni!

 

szendvics, paszternák, hús

Szólj hozzá bátran!