tortaszelet, szőlő, robbanócukor

Puskaporos Tűzkerék Szelet

Mi az? Kicsi, színes, többféle ízben kapható és a legenda szerint, ha egyszerre sokat eszünk belőle, felrobban a gyomrunk? Persze, hogy a pattogós cukorka! És ezzel el is árultam a Depresso Kávéház különleges egri desszertjének titkát. Merthogy ez a sütemény nagyot fog robbanni!

Fülöp Gergő már a 2017-es GasztroTavasz óta várta az alkalmat, hogy megalkothassa a Puskaporos Tűzkeréknek keresztelt tortát, amiben nem csak valamennyiünk gyerekkora elevenedik meg, de minden rétegébe rejtett egy szeletet az egri történelemből. Így kelt életre egy kifinomult, tavasziasan friss édesség a megszokott “depressos” játékosságal fűszerezve.

Alul egy puha, törökmogyorós piskóta található, melyet az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok Egri Csillagából készült borkrém réteg követ. A speciális, szilikonból készült tortaformának köszönhetően egy üreg keletkezik a krémben, amit lágy, vajkaramellás szőlőraguval töltöttek meg. A tortaszelet tetejére tört törökmogyoró és puskapor, vagyis az a bizonyos robbanó cukorka került, amitől a sütemény minden egyes alkotórésze robban, tüzérségi támadást indítva a szájpadlásunk ellen.
Egy biztos, a Puskaporos Tűzkerék Szelet élmény a javából! Nehéz nevetés nélkül kibírni, ahogy a sok apró petárda egyszerre pukkan a szánkban.

De hogy elég-e mindez ahhoz, hogy a Depresso desszertje legyen a legEGRIbb étel, arról ti döntötök! Siessetek kóstolni, hamar elfogy!

 

tortaszelet, szőlő, robbanócukor

Szólj hozzá bátran!