hamburger, sültkrumpli, szósz, pálinka

Vitézek eledele

Mi, egriek közismerten nagy hamburgerimádók vagyunk. Éppen itt volt az ideje, hogy egy kreatív szakács kezei között megszülessen a legegribb hamburger, amire méltán lehetünk büszkék!
A Korzo Street Food a Vitézek eledelében látja a legEGRIBB fogást. Amikor Orsival és Zolival beszélgettem a névadásról, azt mondták, egyszerűen a teli hasukra csaptak, és azt mondták: “hát ez vitézi adag volt!” Majd megállapították, hogy tulajdonképpen a várvédő vitézknek két dolgora volt szükségük: ételre, és bátorságra, így 2 cl szőlő pálinkával egészítették ki a toronymagas hamburgert, és megszületett a Vitézek eledele.

Egy szépen megmunkált fatálon kapjuk az emberes hamburgert, jókora adag hasábbal, illetve házi pikáns mártogatóssal. Érdemes az étkezést a szőlő pálinkával indítani, hogy bátorsággal felvértezve essünk neki az óriási burgernek.

A bucira egy adag vörösborral bolondított párolt lilakáposzta kerül, ami megadja az egries alaphangulatot. Erre épül az ízletes füstös grillezett mozarella, a bacon és a rántott hagymakarika tökéletesen működő hármasa, amit közvetlenül egy szelet mustáros – fokhagymás pácolt hús követ. Az enyhén csípős házi szószból kerül egy kanállal a húsra is, majd újabb adag hagymakarika, és egy szelet savanyú uborka koronázza meg a bucit.
Hogy a Vitézek eledele mitől igazán egri, annak járjatok utána ti magatok! Kóstoljatok a Korzóban is és szavazzatok, hogy melyik a legEGRIBB étel!

 

 

hamburger, sültkrumpli, szósz, pálinka

Szólj hozzá bátran!