Borért nyúl

A Dobó tér és az Érsek utca sarkán álló Depresso Kávéház 2017 szeptemberében nyitotta meg kapuit. Specialty kávéival, és az asztalokon véletlenszerűen elhelyezett versesköteteivel hamar belopta magát az egriek szívébe. Ráadásul mióta kiülős idő van, a várban is gyönyörködhetünk, közvetlenül a teraszról!

Az egyedi pörkölésű kávé mellett az étlapra is nagy hangsúlyt fektetnek. Kifinomult egyszersűség jellemző a fogásokra, amikbe mindig csempésznek egy kis kávéra, vagy borra épülő játékosságot.

Egries ételük egészen az 1500-as évekig nyúlik vissza, amikor az Eger környéki erdőkben még szép számban éltek nyulak. A hamisítatlan, ízekben és színekben gazdag úri lakomák legkedveltebb ínyenc fogása volt a nyúl hús. Leginkább pörköltnek vagy egészben megsütve, zöldségekkel készítették, a máját pedig nemesebb célokra használták fel.

Kreácsik Ádám, a séf újragondolta e remek alapanyagot, illetve az elkészítési módját, és “Depressossá” tette.  Így lett a Borért Nyúl. A májból egy fűszeres pástétomot készített, ami szinte elolvad a szájban. Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok Bikavérével bolondította, majd tejszínnel lágyítva, vajas tésztalapok közé töltötte az ízletes nyúlmájhabot. A húsát egy medvehagymás carpaccio formájában kóstolhatjuk, körítésnek friss salátalevelekkel, szőlővel, zöldségekkel és sárga céklával tálalja, melyeket egy  száraz fehér boros vinaigrettben forgat át. De hogy pontosan milyen egri bor került az öntetbe, annak nektek kell utána járni! Látogassatok el a Depressoba, és kérdezzétek Ádámot! Ha mázlitok van, talán a menő halálfejes séf kabátjában kapjárok el! 🙂

 

 

vajas tesztalap, salata, nyul, pastetom

Szólj hozzá bátran!