kávé, tejszínhab, desszert

Boldog Egri Békeidők

Gondolkodtál valaha azon, milyenek lehettek a boldog egri békeidők? Amikor a népszerű belvárosi kávéhazak voltak a szellemi és kulturális élet közponjai. A biztos találkozási helyek, ahol művészek folytattak eszmecserét, színészek kötöttek ismertséget, és nem egy nagy irodalmi mű született az asztaloknál. És azon gondolkodtál már mit ettek ezek a művészek, amikor napokat töltöttek alkotással egy-egy csésze espresso mellett?

Kun Frigyes, az Update LOWCARB Coffe Shop baristája vérbeli kávé rajongó, így örömmel kutatott a poros egri padlásokon egészen addig, míg rá nem talált egy kávé alapú, egyszerre édes és gyümölcsös desszert receptjére. Mivel a kávéházak romantikus hőskorából származik, a Boldog Egri Békeidők nevet adta neki, és elkészítette a GasztroTavaszra.

A pohár aljára gazdag csokoládé réteg került, amit ropogósra tört csokis keksz követ. Az édes ízeket remekül ellensúlyozza a sárgabaracklekvár savanykás aromája, ami a kávéban is visszaköszön, hiszen egy trópusi gyümölcsös aromájú espresso teszi különlegessé ezt a desszertet. Mielőtt Frigyes hatalmas adag cukormentes tejszínhabbal koronázná meg az egészet, egy réteg vaníliakrémet ad hozzá, ami kellemes egyensúlyt teremt a pohárban és a szájban egyaránt.
Azt említettem, hogy a desszert minden egyes rétege, a kehely aljától a tejszínhabot díszítő venezuelai kakópor tetejéig cukormentes! Nyugodt lelkiismerettel és bűntetlenül fogyaszthatjuk reggelire, még így közvetlenül a bikini szezon előtt is.

És hogy mégis honnan és hogyan keveredett ide a mi Széchenyi utcánkra ez a trópusi gyümölcsös, limeos ízjegyekkel gazdagított kávé? Látogassatok el az Update LOWCARB Coffe Shopba, és kérdezzétek meg Frigyest! Örömmel oszt meg veletek izgalmas tényeket a kávéról, és hasznos tanácsokkal lát el, arra az esetre, ha véletlenül koffeinmérgezést kapnátok! 🙂

 

kávé, tejszínhab, desszert

 

Szólj hozzá bátran!